-11%

Peroni Nastro Azzurro 24 flessen van 33cl


Italiaans Premium Bier
Doos met 24 flessen kopen GRATIS thuisbezorgd
Heerlijk lichtsprankelend zomerbier
AANBIEDING zolang de voorraad strekt
Smaakt fantastisch bij Italiaanse gerechten
Alcohol percentage van 5,1%


Beschikbaarheid: UITVERKOCHT

van:  44,95

Nu:  39,95

Peroni

Bestel bij BierPiraat.nl

Elke week nieuwe aanbiedingen.

Hoge klanttevredenheid.

Bij breuk gratis nieuwe levering!

Alles gratis thuisbezorgd.

Profiteer van volumevoordeel.

Snelle bezorging.

Veilig betalen met iDEAL.

Productbeschrijving

Details

Peroni Nastro Azzurro: het stijlvolle Italiaanse bier uit Rome

Sprankelend lichtgoud Italiaanse Lagerbier met 5,1% alcohol

Peroni Nastro Azzurro, alleen al het uitspreken van de naam geeft dit stijlvolle Lagerbier een gevoel dat je een bijzonder bier in handen hebt. Dit goudgele bier, dat nog maar sinds 1963 wordt gebrouwen, heeft zich gepositioneerd als trendy en zomers bier. Niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook vanwege de smaak.

Dit bier uit de Peroni familie heeft een milde frisse smaak en is licht sprankelend. Door de toevoeging van extra koolzuur heeft Peroni Nastro Azzurro zijn extra ‘bite’ gekregen. Proef deze Italiaanse klassieker en je waant je voor even in het stijlvolle Italië van vroeger.

Peroni Nastro Azzurro smaak, geur en kleur

Net als veel andere Pale Lagers heeft Peroni Nastro Azzurro een milde en frisse smaak. De smaak is minder bitter dan de bekende Pilseners vanwege de bescheiden hoeveelheid hop. Toch is er gekozen om een breed pallet aan hopsoorten te gebruiken en authentieke Italiaanse ingrediënten waaronder mais. Een vleugje voorjaarsgerst moet er voor zorgen dat dit Italiaanse bier een frisse afdronk heeft.

De kleur van deze Lager is helder en lichtgeel. Door de meer dan gemiddelde hoeveelheid koolzuur krijgt het een flinke witte schuimkraag bij het inschenken. Dit ondergegist bier met meer dan gemiddeld koolzuur en bijzondere Italiaanse grondstoffen geven Peroni Nastro Azzurro een uitgesproken frisse en sprankelende smaak. Schenk Peroni Nastro Azzurro bij voorkeur goed gekoeld in. De meest ideale temperatuur is tussen de 5- 7 graden Celcius.

Wat eet je bij Peroni Nastro Azzurro

Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat een Peroni Nastro Azzurro voortreffelijk smaakt bij Italiaanse gerechten als pasta’s en salades. Dit geldt ook voor vleesgerechten en gerechten met een duidelijke aanwezige smaak. Juist vanwege zijn frisse en zachte hoppige afdronk blijft de smaak van de maaltijd goed bewaard. Peroni Nastro Azzurro wordt niet voor niets het zomerse bier uit Italië genoemd. Het is een namelijk een zeer goed alternatief voor witte wijn of Nederlands bier van de tap. Helaas is dit bier nog niet breeduit verkrijgbaar in Nederland, maar veel goede Italiaanse restaurants hebben Peroni Nastro Azzurro op de drankenkaart staan. Wil je jouw Peroni Nastro Azzurro veiligstellen? Bestel dan nu jouw 24 flesjes.

Historie Peroni Nastro Azzurro

De Brouwerij Peroni werd in 1846 opgericht in de stad Vigevano door de familie Peroni. Men begon daar met het brouwen van Peroni Pilsener. In 1864 verhuisde de Brouwerij naar Rome en er ontstonden meerder biersoorten. Pas in 1963 werd Nastro Azzurro voor het eerst gebrouwen. Dit waren de jaren waarin de stad beroemd werd door de klassieker 'La Dolce Vita' oftewel "Het Zoete Leven".

In 2003 werd Peroni overgenomen door de Engelse brouwer SABMiller dat sinds 2015 in handen is van de biergigant Anheuser-Busch InBev. De naam ‘Nastro Azzurro’ staat voor ‘blue ribbon’ oftewel blauwe band. Deze blauwe band was een onderscheiding voor schepen die een snelheidsrecord wisten te vestigen wanneer zij de Atlantische Oceaan overstaken.

Gewonnen prijzen en onderscheidingen Peroni

Zilveren medaille World Beer Award 2014 met Peroni Gran Riserva Puro Malto (Lagerbier)

 

 

peroni bier fles