Val-Dieu Triple 24 flessen van 33CL


Origineel Belgisch Tripel bier
Moutig aroma met vanille en honing tonen
Alcoholpercentage van 9%
Ambachtelijk gebrouwen door de Val-Dieu abdij
Smaakt fantastisch bij wild en rundvlees

Beschikbaarheid: In voorraad

 43,95
Excl. statiegeld  4,50
Val Dieu

Bestel bij BierPiraat.nl

Elke week nieuwe aanbiedingen.

Hoge klanttevredenheid.

Bij breuk gratis nieuwe levering!

Alles gratis thuisbezorgd.

Profiteer van volumevoordeel.

Snelle bezorging.

Veilig betalen met iDEAL.

Productbeschrijving

Details

Val-Dieu Tripel: Een Belgische Tripel met een pittig karakter

Goudblonde abdijbier met fruitige tonen en 9% alcohol

Deze Val-Dieu Tripel is een mooie donkerblonde Tripel uit de brouwerij Val-Dieu gelegen in Aubel, België. Net onder Maastricht. Met zijn 9% alcohol is het een wat zwaarder bier dat zich vanwege de zoete smaak uitstekend laat lenen als aperitief of als vervanger van een likeur na de maaltijd. Val-Dieu Tripel heeft een volle en lichtzoete vanilleachtige smaak waarin je de balans proeft tussen de frisheid van fruit en de zachte bitterheid van hop.

Dit bijzondere abdijbier, dat nog steeds wordt gebrouwen volgens eeuwenoud recept, tref je aan in de meest exclusieve restaurants en behoort daarmee tot de grote bieren. Bestel nu jouw exclusieve Tripel en geniet van deze bijzondere smaakexplosie.

Val-Dieu Tripel smaak, geur en kleur

Deze Tripel met een alcoholpercentage van 9% heeft een uitzonderlijk mooie donkerblonde kleur, ook wel goudblond genoemd. Door het nagistingsproces op de fles is het brouwsel iets troebel waardoor het advies is om het rustig uit de fles te schenken. De smaak van Val-Dieu Tripel is een uitgebalanceerde combinatie van fruitige tonen en bittere zoetigheid. Zoete en fruitige smaken als honing, vanille, abrikoos en ananas zijn subtiel aanwezig. Het gerstemout zorgt voor een aromatische en pittige afdronk. In de geur zijn de zoete klanken van Belgisch kandijsuiker te herkennen. Dit gecombineerd met het licht bittere aroma van mout en gist maakt deze Tripel een juweel op tafel.

Wat eet je bij Val-Dieu Tripel?

Deze Val-Dieu Tripel past het beste bij verfijnde en culinaire gerechten met rundvlees, wild of gevogelte. Niet zo vreemd dat deze Tripel bij de meest exclusieve restaurants op de kaart staat. Ook bij stoofschotels zal deze Tripel zeker niet misstaan. Vanwege de zoete smaak kan dit bier ook zeer goed gedronken worden als aperitief, maar ook als digestief bij een zoet dessert of kaasplankje. Drink bij voorkeur dit bier bij 8 tot 12 graden Celsius. Deze elegante en smaakvolle Val-Dieu Tripel is ideaal om maaltijden mee aan het kleden en je gasten te verrassen.

Historie Val-Dieu Tripel

De abdij van Val-Dieu werd in 1216 gebouwd door monniken afkomstig uit de abdij van Hocht in Lanaken. Zij waren destijds op zoek naar een vruchtbare vallei met voldoende water voor hun landbouw- en brouwactiviteiten. De Nederlandse vertaling van Val-Dieu is Godsdal of de vallei van God. Hier zijn zij begonnen met het brouwen en verfijnen van deze authentieke bieren.

Tegenwoordig wordt de Val-Dieu Tripel gebrouwen in de brouwerij Val-Dieu. Deze brouwerij is gevestigd op het abdijdomein. Sinds 1997 worden hier weer de traditionele bieren gebrouwen door de brouwers Alain Pinckaers en Bernard Humblet. Naast de Val-Dieu Tripel, worden ook Val-Dieu Blonde, Brune, Gran Cru en een Bière de Noël gebrouwen.